Tuinmeubelen, ook wel terrasmeubilair of tuinmeubilair genoemd, is een type meubilair dat specifiek is ontworpen voor gebruik buitenshuis. Het is meestal gemaakt van weerbestendig materiaal zoals aluminium dat niet roest. De oudste overgebleven exemplaren van tuinmeubelen werden gevonden in de tuinen van Pompeii.

De meest verkochte soorten tuinmeubelen zijn gemaakt van plastic, hout, aluminium, teenwilgen en smeedijzer. Houten tuinmeubelen kunnen lijden door blootstelling aan de elementen en moeten daarom periodiek worden behandeld. Teak is een veelgebruikt materiaal voor tuinmeubilair. Het bevat van nature silica, waardoor het bestand is tegen schimmelrot, veel van de effecten van water (zoals rot, zwelling en kromtrekken), evenals chemicaliën. Het is ook bestand tegen vuur, zuren en logen.

Wanneer Teak doorweekt, verliest het zijn oorspronkelijke uiterlijk maar krijgt het een majestueuze, bijna zilveren gloed. Veel eigenaren geven de voorkeur aan de oude look van teak en vanwege de weerstand tegen rotting en besmetting kan het zonder onderhoud worden gewaardeerd. Aluminium tuinmeubilair is robuust en duurzaam. Als de beschermende coating echter wordt aangetast, zal deze corroderen. Kunststof tuinmeubilair is van nature waterdicht, zodat het het hele jaar door kan worden weggelaten. Waterdicht tuinmeubilair stukken zijn meestal gemaakt van materialen zoals mahonie, Teak, gegoten aluminium, PE Wicker, Plastic en PVC Wicker. [Nodig citaat] Deze materialen zijn duurzaam en bestand tegen de elementen van blootstelling aan wind, regen en zon.

Rieten tuinmeubelen waren oorspronkelijk gemaakt van de stelen van een van de 600 soorten palmen die in tropische gebieden over de hele wereld voorkomen. De palmstelen waren nauw verweven in in elkaar grijpende panelen, en gevormd in de gewenste structuur. Nu is het meeste moderne rieten meubilair gemaakt van synthetische hars, waardoor de levensverwachting toeneemt en de productiekosten lager zijn. Hedendaagse harsmeubels zijn vaak gemaakt van gerecycled plastic en ongelooflijk duurzaam, meestal met garanties van 20 jaar of langer. Het kan worden gevormd om op echt hout of rijs te lijken. Natuzzi zetels