terrasverwarmer

Wil je ook in de koude maanden buiten zijn? Je kunt een terrasverwarmer gebruiken om jezelf warm te houden. Terrasverwarmers zijn efficiënt en effectief voor het verwarmen van kleine ruimtes zoals patio’s, terrassen en kleine tuinen. Terrasverwarming is de beste keuze voor iemand die in de herfst of winter plezier wil hebben in de tuin. De terrasverwarmer kan op veel manieren worden gebruikt. Je kunt ze gebruiken om je terras op te warmen, maar ze dienen ook als soort van verlichting. Een terrasverwarmer zal je achtertuin er romantischer en mooier uit laten zien. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten terrasverwarmers op de markt. Je moet rekening houden met de grootte, het uiterlijk en de prijs. Het is belangrijk dat je de juiste terrasverwarmer kiest die bij je behoeften past. Hier zijn twee soorten terrasverwarmers.

Elektrische terrasverwarmers

Elektrische terrasverwarmers zijn een uitstekende optie als je op zoek bent naar iets dat gemakkelijk te gebruiken en handig is. Het belangrijkste voordeel van elektrische terrasverwarmers is dat ze geen enkele brandstofbron nodig hebben. Je hoeft ze alleen maar in een stopcontact te steken en aan te zetten. Ze hebben veel voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld veilig te gebruiken omdat ze niet ontvlambaar of explosief zijn zoals gaskachels. Ze vereisen ook geen installatie- of onderhoudskosten. Wil je een energiezuinige heater hebben? Overweeg dan de aanschaf van een infrarood terrasverwarmer. Deze heater kan het object snel opwarmen doordat hij direct hittegolven uitstraalt. Het verwarmt dus niet de lucht, maar de objecten die in de buurt staan. Deze kachel is kostenbesparend omdat hij een laag elektriciteitsverbruik heeft.

Terrasverwarmers op gas

Terrasverwarmers op gas zijn een ander type terrasverwarmer die je kunt gebruiken om jezelf warm te houden tijdens de winter of zelfs als de temperatuur daalt. Dit soort kachels produceren warme lucht door aardgas te verbranden. Verder is een terrasverwarmer op gas er in een groot aantal uitvoeringen. Je kunt dus een stijl vinden die goed bij je terras ontwerp past. Het enige nadeel van terrasverwarmers op gas is dat ze behoorlijk duur kunnen zijn in vergelijking met andere opties zoals elektrische. Daarnaast zijn terrasverwarmers op gas niet veilig voor kinderen. Dus, welk type terrasverwarming kies jij? Houd rekening met je behoefte en budget voordat je een keuze maakt!

Coniferen zijn in Nederland nog steeds een van de meest populaire vormen van tuinafscheiding. Een coniferenhaag is mooi als die mooi groen is en mooi groen blijft. Om een coniferenhaag mooi groen te houden en de kans op bruine plekken te voorkomen is het belangrijk om coniferen op de juiste manier en op het juiste moment te snoeien.

Snoeien in mei en september

Uw coniferen snoeien is de eerste stap naar het succesvol onderhouden van een coniferenhaag waarbij het aan te raden is om de haag twee keer per jaar te snoeien. De eerste snoeibeurt zal in mei moeten plaatsvinden en de tweede snoeibeurt in september. Wanneer er buiten deze maanden gesnoeid wordt bestaat de kans dat de coniferenhaag beschadigd zal raken.

Hoe moet je coniferen snoeien?

Coniferen groeien en ontwikkelen zich het best wanneer deze voldoende zonlicht krijgen. Om coniferen optimaal van de zon te laten profiteren is het belangrijk om de coniferen in taps te snoeien. De onderkant van de coniferen worden daarmee iets breder dan de bovenkant. De coniferen kunnen op die manier op een optimale manier van het zonlicht profiteren.

Begin altijd met het scheren van de coniferen. Dat betekend dat de focus ligt op het verwijderen van de meest uitstekende takken. Wanneer dat proces is afgerond kunnen de wat dikkere takken verwijderd worden. Dat is belangrijk om de jongere takken ruimte te geven zich te ontplooien.

Hoe kun je bruine plekken in coniferen voorkomen?

Bruine plekken in coniferen ontstaan meestal door schimmels of takluizen. Deze kunnen bestreden worden met middelen zoals Pruzit-R of Pyrethrum. Ook het wegspuiten van de luizen is soms mogelijk. Dat kan gewoon met de tuinslang gedaan worden.

Coniferenhaag teveel werk?

Een coniferenhaag groeit hard. Om de haag in toom te houden is tweemaal snoeien absoluut jaarlijks nodig. Bent u uitgekeken op het onderhoud van de coniferenhaag, of vindt u de vele insecten die er wonen iets minder prettig? Kies dan voor een schutting met hierlangs enkele coniferen in bloembakken bijvoorbeeld. U kunt een mooie laag houtsnippers plaatsen om toch een natuurlijke afwatering te behouden langs de schutting. De coniferen in bloembakken groeien een stuk minder snel dan coniferen in de aarde, op deze wijze hebt u een stuk minder onderhoud nodig. Houtsnippers zijn overigens in big bags te bestellen!

De soorten ongedierte die je kunt tegenkomen, zijn oneindig. Ongedierte oftewel plaagdieren worden zo genoemd, omdat mensen last en/of schade ondervinden van de aanwezigheid van ongedierte. Dit artikel zal dieper ingaan op twee zeer bekende soorten van ongedierte, namelijk de houtworm en de wesp.

Red je hout van houtworm

Een van de hardnekkigste plagen, waarmee we te maken krijgen, is de houtworm. De houtwormen zijn kleine insecten, die het hout aantasten. Doordat dit ongedierte zich verstopt in het hout is het moeilijk te herkennen. Toch zijn er een paar manieren, waarop je kunt uitvinden of je met een houtworm te maken hebt. Ten eerste vind je veel hoopjes zaagsel rondom houten voorwerpen door het knagen van de houtworm. Ook het aanwezig zijn van vele gaatjes in je houtwerk kan op de aanwezigheid van een houtworm wijzen, aangezien dit ongedierte hele gangen creëert in ons hout. Als laatste kan de aanwezigheid van veel kevers rondom en wormpjes op het hout duiden op een plaag.

Zijn houtwormen schadelijk?

Dit ongedierte valt zeker in de categorie schadelijkste soorten van ongedierte. De houtwormen vreten je houten meubels en vloeren aan, waardoor deze in het ergste geval stuk kunnen gaan. Eveneens kunnen houtwormen zich nestelen in je houten dakconstructies, waardoor instortingsgevaar kan optreden als je er niet tijdig iets aan doet.

Bestrijden van de houtworm

Je kunt de houtworm zelf bestrijden, ofschoon het een moeilijke taak is om zowel de volwassen kevers als de larven volledig uit te roeien. Zelf bestrijden, doe je door middel van hete temperaturen of hele koude temperaturen in je woning te creëren. Een tweede manier is om het aangetaste hout te behandelen met petroleum, want houtworm sterft wanneer het met deze substantie in aanraking komt. Ook kun je kiezen voor een speciaal houtworm gif. Beter is vaak om de bestrijding van houtworm door een specialist te laten doen. Contacteer bijvoorbeeld de Bestrijdingsservice en zij sturen een lokale specialist naar je toe. Deze bestrijdt zowel de kevers, als de larven, als de eitjes met gif, waardoor je plaag in een keer is opgelost.

 

Onze jaarlijkse last

Elk jaar komen wespen terug en dat maakt ze een van de irritantste plaagdieren. Is er geen sprake van een wespennest, dan is de overlast redelijk beperkt. Zit er wel een nest, dan kun je de wespen alleen bestrijden door een professional in te schakelen, want een wespennest is goed verscholen en zul je niet zo maar ontdekken. De aanwezigheid van een wespennest herken je door vele rondvliegende wespen in en rondom je woning. Een wespennest ziet eruit als een papieren bolletje. Wil je zekerheid, dan moet je de wespen volgen. Als ze verdwijnen in het naar papier uitziende hol, dan heb je te maken met een nest. Ga vooral niet zelf aan het nest friemelen, want wespen beschermen hun nesten vrij agressief.

Wat kun je zelf ondernemen?

Zelf een wespennest verwijderen, is geen optie. Wel zijn er een paar handige manieren, waarop je kunt voorkomen dat een wespennest gecreëerd wordt bij jouw woning. Ten eerste kun je gaten en voegen dichten, zoals een spouwmuur. Ten tweede kun je een nep wespennest kopen en die op een duidelijk zichtbare plek ophangen. Dit jaagt wespen weg. Wespen kun je ook verjagen met scherpe geuren, zoals kruidnagel en azijn. Je kunt ook wespen vangen met speciale vallen. Een wespennest moet je door een professional laten verwijderen, omdat dit minder gevaarlijk is. Een professional van de Bestrijdingsservice zal het wespennest helemaal voor je verwijderen zonder dat je kans loopt om gestoken te worden.